Cartofii noi. - Rozalii, galbiori, cu pielea ca de matase, cartofii noi sunt cele mai fragede alcatuiri ale verii. Cu conditia sa stim sa-i gatim, se transforma in trufanda, asa mititei si modesti cum par -. Painisoare italienesti din cartofi. Ingrediente (pentru 12 bucati): 125 g cartofi fainosi, sar...
Cartofii noi
- Rozalii, galbiori, cu pielea ca de matase, cartofii noi sunt cele mai fragede alcatuiri ale verii. Cu conditia sa stim sa-i gatim, se transforma in trufanda, asa mititei si modesti cum par -
Painisoare italienesti din cartofi
Ingrediente (pentru 12 bucati): 125 g cartofi fainosi, sare, 300 g faina, 1/2 pachetel de drojdie uscata, 1/2 lingurita de zahar, 50 g rosii uscate in untdelemn (se gasesc in comert), 1 legatura de busuioc (facultativ), 2 lingurite de chimen pisat, 50 g sunca presata, 150 g mozzarella sau cascaval moale, putina faina pentru tava de aluat.
Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita. · Se amesteca bine cu 250 g faina, drojdia, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar si 125 ml apa. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca vreme de doua ore, la loc cald. ¸ Se scot rosiile din untdelemn, se storc intr-o sita si se taie marunt. Busuiocul verde se toaca marunt, se amesteca si cu jumatate din chimenul pisat, cu restul de faina si se incorporeaza in aluat. - Sunca si mozzarella (sau cascavalul) se taie cubulete. Cu mainile infainate, se imparte aluatul in 12 portii si se preseaza pe tabla de prajituri. Se umple fiecare bucata cu restul de chimen pisat, cu sunca si cascavalul, se aduna la gura ca o punguta si li se da forma de painisoare. Se pun intr-o tava pe o hartie de pergament si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se coc 25-30 de minute in cuptorul incins dinainte, pana devin aurii. @N_