•Un Simirad izolat de partidele care vor castiga alegerile generale este o varianta paguboasa pentru Iasi
Deputatul Anghel Stanciu, presedintele organizatiei judetene Iasi a Partidului Romania Mare, a multumit electoratului pentru adeziunea deosebita pe care acesta a manifestat-o fata de programul si ideile lansate de PRM. Drept urmare, in pofida sondajelor de opinie care dadeau alte rezultate, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor a devenit a treia forta politica din Iasi, devansand multe partide sau aliante politice cu pretentii (ApR sau CDR).
Chiar si rezultatele pentru Primaria Iasi, unde candidatul PRM Constantin Neculau a obtinut doar 3,17% din optiunile iesenilor, s-au considerat bune, de vreme ce au fost intrecuti concurenti mult mai bine plasati inainte de alegeri ca Vasile Dumitriu, Gheorghe Nichita sau Vasile Danale.
"Cu patru consilieri judeteni si trei consilieri municipali, Partidul Romania Mare isi castiga incet dar sigur electoratul, fara nici un fel de adjuvanti ce se elimina in cateva ore din corpul celor care si-au dat votul", a declarat Stanciu facand referire la felul cum a decurs campania electorala, la sate mai ales, unde partidele politice au cumparat voturile satenilor oferind in schimb bere si mici.
In ceea ce priveste turul al doilea, Anghel Stanciu a afirmat ca pozitia PRM s-a vrut a fi una mai deosebita, prin asumarea unui rol de mediator intre cei doi candidati ramasi in cursa. Conform scrisorii deschise adresata de deputatul peremist lui Ion Solcanu, seful filialei Iasi a PDSR, si lui Constantin Simirad, presedintele PM, solutia propusa de PRM se referea la cautarea unei modalitati de consens politic intre PDSR, PM si PRM, care sa asigure majoritatea in plan local si judetean. Intelegerea ar fi trebuit sa consfinteasca si o eventuala renuntare la turul al doilea al alegerilor locale, prin retra