Mancaruri usoare, de vara. Spaghete cu sos de sunca si verdeata Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g spaghete, sare, 2 cepe rosii (150 g), 1 catel de usturoi, 100 g sunca, 20 g unt, verdeata (marar, patrunjel), 250 g smantana subtire, 2 galbenusuri, 2 linguri cascaval ras, piper.. Mod de preparare: -...
Mancaruri usoare, de vara
Spaghete cu sos de sunca si verdeata Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g spaghete, sare, 2 cepe rosii (150 g), 1 catel de usturoi, 100 g sunca, 20 g unt, verdeata (marar, patrunjel), 250 g smantana subtire, 2 galbenusuri, 2 linguri cascaval ras, piper.
Mod de preparare: - Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar sunca se taie fasii subtiri. - Se incinge untul si se prajesc usor fasiile de sunca, circa 1 minut, amestecand incontinuu, dupa care se adauga ceapa, usturoiul si verdeata tocata si se lasa putin sa se caleasca. - Se toarna peste ele smantana si se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc si se incorporeaza galbenusurile amestecate cu cascavalul ras. Se sareaza, se pipereaza si nu se mai lasa la fiert ca sa nu se "branzeasca" galbenusurile. - Se scurg spaghetele si se amesteca cu sosul de sunca si cascaval. Inainte de a le servi, spaghetele se pot garnisi cu frunzulite de maghiran sau se pot presara cu cascaval ras.
Salau cu sos tomat si busuioc
Ingrediente (pentru 2 portii): 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de busuioc, 2 linguri ulei de masline, 1 cutie cu rosii decojite (400 g), sare, piper, 2 fileuri de salau (a 150 g), zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: - Se incinge cuptorul la 200?C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala busuiocul, se zvanta, se aleg frunzulitele si se toaca - mai mare - circa doua treimi din ele. - Se caleste ceapa in uleiul incins pana ce devine stic