Dupa alegerile locale din 4 iunie, principala problema a locuitorilor din suburbiile municipiului Pascani a devenit seceta. Temperaturile foarte ridicate si lipsa apei din sol i-ar putea lasa pe cei circa 5.000 de locuitori ai suburbiilor municipiului fara hrana anul viitor. Pana acum "rezultatele" secetei se pot vedea pe campurile cultivate, un procent destul de mare al culturilor fiind deja compromis.
Toate culturile au fost afectate de lipsa apei
Asa cum prezinta reprezentantii Camerei Agricole din cadrul Primariei Pascani situatia din teren, dezastrul a inceput de aproximativ doua saptamani. Intr-o perioada destul de scurta, acesta a atins cote ingrijoratoare, un procent de 62% din cultura de grau de anul acesta (aproximativ 1.125 ha) fiind compromis definitiv. In topul culturilor compromise de lipsa apei din sol urmeaza cultura de orz cu un procent de aproximativ 55% si cea de ovaz - afectata in proportie de 60%. In ceea ce priveste situatia la floarea soarelui, au fost compromise 67 ha, reprezentand 30% din totalul suprafetelor cultivate. De pe urma secetei au avut de suferit si culturile de furaje, acestea fiind compromise in procent de 60%. "Primii care au de suferit sunt producatorii agricoli particulari, deoarece nu au posibilitatea de a-si iriga parcelele. Printre putinele culturi care mai pot fi salvate este cea a porumbului, afectata mai putin de seceta. Asta doar daca in cel mult o saptamana va ploua", a declarat Cecilia Drenta, seful Camerei Agricole din cadrul Primariei Pascani.
In zona Pascani, sistemele de irigatii sunt ca si inexistente. Singurul sistem de acest gen se afla in posesia SC Agrocomplex Lunca Pascani, societate agricola care a "mostenit" intreg patrimoniul fostului CAP Lunca Pascani din care s-a si nascut, avandu-l ca administrator pe Dumitru Pantazi. Numai angajatii SC Agrocomplex Lunca Pascani pa