Abajururile vechi, in "ape", confectionate din basica de porc, se curata cu apa usor sapunita, se sterg, apoi se ung (nu mai mult de o data pe luna) cu o pensula inmuiata in glicerina.. Abcesul se coace mai repede daca aplicati pe el un tifon inmuiat in apa fierbinte sau o bucatica de varza fiarta.. C...
•Abajururile vechi, in "ape", confectionate din basica de porc, se curata cu apa usor sapunita, se sterg, apoi se ung (nu mai mult de o data pe luna) cu o pensula inmuiata in glicerina.
•Abcesul se coace mai repede daca aplicati pe el un tifon inmuiat in apa fierbinte sau o bucatica de varza fiarta.
•Caisele sunt fructele ideale pentru perioadele de examen. Ele stimuleaza facultatile intelectuale si dinamizeaza gandirea.
•Dulceata, piureul si siropul de caise pot fi pastrate in congelator. Iarna, ele agrementeaza gustul iaurtului si al branzei de vaci.
•Caisii trebuie plantati in locuri ferite de curentii puternici de aer. Bine plasati, vor da recolte bogate.
•Compotul de caise, baut in cure de zece zile, atenueaza durerile de reumatism. La fel ca si sucul de morcovi, da si o frumoasa culoare obrazului.
•Ruptura intr-o stofa poate fi usor mascata daca lipiti pe dedesubtul ei o banda adeziva sau un leucoplast.
•Hotele fixate peste sobele din bucatarie trebuie curatate mai intai cu apa in care s-a dizolvat sapun, apoi cu produse de curatat geamurile (pe baza de alcool).
•Un catel de usturoi mestecat dimineata, la micul dejun, impiedica crizele de hipertensiune de peste zi. Mestecati apoi 2-3 boabe de cafea pentru indepartarea mirosului.
•Usturoiul le vine de hac bataturilor. Inconjurati locul cu putina oja de unghii incolora, asteptati sa se usuce, apoi aplicati pe zona ingrosata o felie de usturoi, fixata cu leucoplast. Repetati procedeul pana ce batatura is