Aflat la cea de a XVIII - a editie, Targul de ceramica "Cucuteni 5000" a reunit peste 140 de familii ale mesterilor olari din aproape 20 de centre de ceramica din tara. Aleile parcului Copou au fost impodobite - din pacate, pentru numai trei zile - cu o arta populara autentica romaneasca: ceramica. Ca si in ceilalti ani, arta populara realizata cu mare finete de familia Sitar din Baia Mare - Maramures a incantat, inca o data, publicul iesean iubitor de frumos. De aprecierile iesenilor s-a bucurat si ceramica cunoscutilor mesteri olari din familiile Mischiu din Horezul Valcei, Colibaba din Radauti-Suceava, Pascaniuc din Marginea -Suceava, familia Iacinschi din Deal Botosani.
Spre deosebire de ceilalti ani, acum au fost acordate trei premii care poarta numele a doi apreciati mesteri ieseni: premiul "Toader Nica" a revenit tanarului olar din Dumesti - Vaslui, Catalin Castan; premiul "Ion Diaconu" a fost acordat familiei Pascaniuc - Marginea Suceava si familiei Iorga din Horezu Valcei. Manifestarea a fost sensibil imbogatita de prestatiile muzicale ale unor rapsozi populari inca neiesiti din anonimat dar care au incantat pur si simplu asistenta prin interpretarile de o deosebita acuratete la instrumente populare stravechi, cum ar fi fluierul si ocarina.
•Directorul Centrului de creatie populara Iasi se multumeste cu putin
Prevalandu-se de scuza unui buget de austeritate, Centrul judetean de creatie populara, condus de acelasi Ion Ciubotaru, se multumeste cu o activitate care nu deranjeaza prin multitudinea manifestarilor culturale. Singura de amploare, dar nu datorita organizatorului - respectiv Ion Ciubotaru - ci mesterilor olari este Targul de ceramica traditionala "Cucuteni 5000". Chiar si pentru un buget de aproape jumatate de miliard, din care 350 de milioane de lei reprezinta cheltuielile de personal, directorul Ciubotaru s-a