Dupa ce furia numita "I LOVE YOU" s-a mai stins, specialistul de la Sunworld in probleme de securitate pe Internet, Brian Martin, a desprins recent o serie de implicatii ale virulentului atac e-mail, afirmand intre altele ca o mare parte din vina acumularii atator pagube (estimate la 10 miliarde de dolari) o poarta si companiile antivirus, masurile preventive guvernamentale si ciber-detectivii.
Cine a scris acest virus? Cand pierderile provocate de un virus depasesc 1,75 dolari pe computer, e musai sa gasim pe careva vinovat de toata tarasenia, ca sa putem dormi noaptea. Dupa cateva zile de cautari, investigatorii specializati in computer-crime - dintre care multi nu sunt angajati in sistemul juridic, au inceput sa culeaga niste rezultate: urme care puteau conduce catre eventualul creator al virusului. Pe masura ce fiecare indiciu este scos la suprafata, apar noi si noi articole, care tin intreaga populatie la curent cu ultimele noutati privind investigatiile. B.K. Delong a fost primul care a indicat primii posibili suspecti si probabilele lor contributii la realizarea si raspandirea virusului. Gurile rele auspus ca Delong n-a facut altceva decat sa dea cateva detalii lipsite de importanta, dar el a facut, totusi, o buna proba a modului in care se daupublicitatii stirile bomba. Daca agentiile de presa respectate, cum ar fi Associated Press, CNN sau Reuters nu pot intra in posesia unor date corecte, ce altceva mai e incorect?
Noi suntem "oamenii in negru"
Ca in mai toate cazurile de computer-crime, o adevarata avalansa de critici a cazut pe capul agentiilor federale, cu privire la masurile pe care acestea le-au luat in legatura cu virusul. Dar de data aceasta, in afara specialistilor in probleme de securitate si a vocilor antiguvernamentale, acestor critici li s-au adaugat organisme importante. Conform unui articol publica