Bucatarie rapidaSupa de vara. Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g morcovi, 1 gulie, 500 g cartofi, 1 fir de praz, 2 linguri de ulei, 1 litru de apa fiarta cu Delikat sau Knorr, sare, piper, 2 cabanosi, o legatura de patrunjel.. Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se...
Bucatarie rapidaSupa de vara
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g morcovi, 1 gulie, 500 g cartofi, 1 fir de praz, 2 linguri de ulei, 1 litru de apa fiarta cu Delikat sau Knorr, sare, piper, 2 cabanosi, o legatura de patrunjel.
Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se calesc in ulei fierbinte. Se adauga apa fiarta cu Delikat sau cu Knorr, se potriveste de piper si sare, se pune la fiert vreme de 5 minute. - Separat, se prajesc cabanosii taiati in bucati potrivite (foarte putin, fara sa se rumeneasca) si se adauga in supa. Se mai lasa totul sa fiarba zece minute. Se presara cu patrunjel verde tocat.
Vinete italiene cu rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele-n rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora. - Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute. - Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc. - Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc pot