Stim oare cum sa bem apa? Am auzit cu totii despre pariuri si intreceri care de care mai ciudate, de exemplu cine bea mai multa apa. Castigator era bineinteles cel care ingurgita cei mai multi litri de apa. Ati mai auzit despre concursurile din unele localuri, concursuri de genul cine bea mai multa bere sau cine mananca mai multe tochituri etc. Pe litoral am vazut organizate competitii pentru bautorii de whisky. Inutil sa comentam ca ne umflam stomacul fara nici un motiv, dar daca-i gratis...Vorba aia: se organizeaza concurs cine termina primul de baut 10 litri de bere. Premiul? O halba cu bere!
Mai exista oameni care saptamani la rand nu beau o picatura de apa.
Dumnezeu a dat foamea si setea ca sa ne instiinteze cand trebuie sa mancam si sa bem.
Animalele cauta hrana numai cand le este foame si alearga la izvor cand le este sete. Aflam astfel principiul pe care trebuie sa-l aplicam pentru a duce o viata sanatoasa:
•Mergi si bea de cate ori ti-e sete, dar nu bea niciodata prea mult.
Exista oameni care toata saptamana nu beau nici un strop de apa, altii care beau dimineata un pahar cu apa ce le ajunge pentru toata ziua. Altora nu le este sete niciodata si asta se explica prin faptul ca organismul primeste zilnic o oarecare portie de apa cuprinsa in alimente. In timpul caldurilor mari sau a febrei cauzata de boli, senzatia de sete creste din dorinta de hidratare a organismului. Celor mai multi oameni le e rar sete (e o lege fiziologica) si totusi isi umplu stomacul cu diverse lichide fara a fi nevoie. Asa ceva se face cu dereglari serioase ale sanatatii. Cand lichidele ingerate contin alcool, deja se manifesta un semn al unei boli primejdioase : alcoolismul.
Cunoastem cu totii ca nu e bine sa bem apa in timpul mesei. Mancam mici sau friptura, bem multa bere, apa, sucuri etc. Doctorii ii sfatuiesc atat pe cei boln