Orice partid cand se creaza urmareste sa ajunga la putere, apoi sa o consolideze, practic sa guverneze cat mai mult, indiferent cum si prin ce mijloace. Acest fenomen a devenit specific Romaniei, unde nu am cunoscut nici o demisie voluntara, ma refer la
Guvern, unde nu au avut loc niciodata alegeri anticipate, sub pretextul ilar ca s-ar genera o instabilitate politica (!?) profund daunatoare tarii si cetateanului.
Tot la noi, probabil pentru originalitate, politicienii nostri, mai bine spus cei care au impresia ca fac politica sau cred ca sunt politicieni, din pacate o majoritate covarsitoare, odata ajunsi la putere, s-au folosit de diverse mijloace, in vederea consolidarii acesteia, respectiv:
- au cautat sa indeparteze cetateanul de a participa efectiv la viata politica, intr-un cuvant sa-I faca sa-i fie lehamete de aceasta;
- au acceptat tacit conceptia majoritara a maselor, din pacate ramasa inca in constiinta multora dintre noi, a conducerii si responsabilitatii personale. Astfel, o mare parte dintre noi credem si astazi ca Romania este condusa de presedinte, de prim-ministru, de prefecti si de primari, ci nu de clasa politica conducatoare, de Guvernul si Parlamentul care o reprezinta. Orice partid accepta aceasta ideologie falsa, o mentine chiar, numai pentru a-si pastra imaginea si puterea.
- in sfarsit, partidele politice, intr-un consens de invidiat, au incercat si incearca sa limiteze, sa umbreasca, o putere adevarata in stat, o forta nepolitica in aparenta, dar primejdioasa pentru orice partid, pentru orice coalitie aflata la putere si anume SINDICATELE, organizatii care cuprind aproape 80%, din populatia activa a tarii.
Aceasta forma de organizare a maselor a fost manevrata cu abilitate de politicieni, uneori servindu-se de acestea pana la castigarea puterii, apoi sa le uite imediat, sa Ie indeparteze.
Moda