Bucatarie rapidaSalata de cartofi noi cu carnaciori prajiti. Ingrediente (pentru 6 portii): 800 g cartofi noi marunti (nesfaramiciosi), o salata verde, 2 cepe rosii, 4 carnaciori (Bicaz, Debretini), 1 lingurita ulei, sare, piper macinat. Pentru sos - 1/8 l zeama de carne (Knorr+apa), 4 linguri otet,...
Bucatarie rapidaSalata de cartofi noi cu carnaciori prajiti
Ingrediente (pentru 6 portii): 800 g cartofi noi marunti (nesfaramiciosi), o salata verde, 2 cepe rosii, 4 carnaciori (Bicaz, Debretini), 1 lingurita ulei, sare, piper macinat. Pentru sos - 1/8 l zeama de carne (Knorr+apa), 4 linguri otet, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri mustar dulce.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii sub jetul de apa si se fierb - cu coaja - circa 15 minute. Salata curatata se taie fasii, iar ceapa - rondele. Carnaciorii se prajesc aproximativ 10 minute in uleiul incins. Se taie cartofii in doua sau in patru cu coaja cu tot, se sareaza si se pipereaza, se dau putin prin uleiul in care s-au prajit carnatii si se pun intr-un castron impreuna cu carnatii taiati felii mai groase, rondelele de ceapa si fasiile de salata. Apoi se prepara sosul: se pune zeama de carne in tigaie si se da intr-un clocot. Se incorporeaza toate ingredientele, se amesteca bine, se gusta de sare si piper si se toarna in castron. Se mai amesteca o data salata si se serveste calduta.
Supa de conopida cu smantana si galuste de carne
Ingrediente (pentru 4 portii): 375 g carne tocata (porc+vita), 1 ou, 2 linguri pesmet, sare, piper, 1 1/2 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), 1 conopida (circa 1 kg), 3/8 l lapte, 100 g mazare (poate fi si congelata), 100 g smantana, 40 g faina, nucsoara rasa, codite de ceapa verde taiate rondele.
Mod de preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se gusta de sare si piper si cu mainile ude se formeaza galus