Arome de vara din sudul Frantei- Nu exista mancatori mai mari de legume decat francezii. Vara, sub soarele si briza Mediteranei, incing adevarate festinuri cu vinete, ceapa, dovlecei si usturoi. Sunt simplu de preparat si extraordinar de gustoase. Va propunem sa le-ncercati -. Tian provensal. Ingredi...
Arome de vara din sudul Frantei- Nu exista mancatori mai mari de legume decat francezii. Vara, sub soarele si briza Mediteranei, incing adevarate festinuri cu vinete, ceapa, dovlecei si usturoi. Sunt simplu de preparat si extraordinar de gustoase. Va propunem sa le-ncercati -
Tian provensal
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete, 3 dovlecei, 6 rosii, 3 ardei grasi (mai mici), 7 catei de usturoi, 1 lingura de ierburi (cimbru, rozmarin...), 200 ml ulei de masline, 12 masline negre, sare, piper.
Mod de preparare: Taiati felii vinetele, dovleceii si rosiile si caliti-le, pe rand, circa 5-6 minute in ulei de masline. Puneti-le sa se scurga intr-o sita sau pe hartie absorbanta. Sarati-le si piperati-le. - In trei linguri de ulei, caliti apoi timp de 5 minute ardeii intregi, curatati de seminte. Puneti sare si piper. - Luati un vas de Jena, frecati-l cu cativa catei de usturoi, apoi asezati alternativ cate-un rand de vinete, dovlecei, rosii si ardei. La mijloc puneti restul de catei de usturoi (intregi), stropiti legumele astfel preparate cu ulei de masline si asezati deasupra ierburi uscate. Incingeti cuptorul si lasati legumele circa 45 de minute sa se rumeneasca. Garnisiti-le cu masline si mai stropiti-le o data cu putin ulei cand le serviti. Se pot manca fierbinti sau caldute.
Peperonata cu legume si usturoi proaspat
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fir