Bucatarie ungureasca. Supa-crema de castraveti cu tarhon. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg castraveti, 600 ml iaurt, 100 ml frisca, 250 ml zeama de carne (Knorr + apa), 2 crengute de tarhon, sare, 1/2 lamaie.. Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie in doua pe lungime, dupa care se taie...
Bucatarie ungureasca
Supa-crema de castraveti cu tarhon
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg castraveti, 600 ml iaurt, 100 ml frisca, 250 ml zeama de carne (Knorr + apa), 2 crengute de tarhon, sare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie in doua pe lungime, dupa care se taie felii. Se rastoarna in mixer cu lama si se adauga iaurtul si zeama de carne. Din tarhon se pastreaza cateva frunzulite pentru decor, iar restul se toaca si se adauga in mixer. Totul se mixeaza pana ce devine crema. La sfarsit se gusta de sare, se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se serveste in castroane racite si cu cuburi de gheata. Se orneaza cu frunzulite de tarhon.
Sfat: In loc de tarhon, se poate folosi ceapa verde, si in acest caz partea alba de la ceapa se mixeaza impreuna cu castravetii.
Timp de pregatire: 15 minute + timpul de racire.
Salata de telina cruda
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 telina mare (600 g), sare, zeama de la o lamaie, 2 castraveti mijlocii in otet, 100 g maioneza gata preparata, zahar pudra, sare.
Mod de preparare: Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se pune la rece. Intre timp, castravetii se toaca cubulete, se amesteca cu maioneza si se presara deasupra zahar pudra si sare (mai atenueaza gustul acru). Dupa o ora, telina se amesteca cu castravetii si maioneza. Se poate servi ca aperitiv, salata sau garnitura la pui fiert sau peste.
Timp de pregatire: 15 minute + 1 ora la frigider.
F