Natura si bucataria de vara. - Sfaturi si retete oferite de renumitul imunolog german, dr. Peter Schleicher, care crede in forta naturii de a vindeca -. A venit vara si o data cu razele fierbinti ale soarelui pofta de mancare a disparut cat ai bate din palme. Ceea ce ne dorim cu totii sunt bucate proa...
Natura si bucataria de vara
- Sfaturi si retete oferite de renumitul imunolog german, dr. Peter Schleicher, care crede in forta naturii de a vindeca -
A venit vara si o data cu razele fierbinti ale soarelui pofta de mancare a disparut cat ai bate din palme. Ceea ce ne dorim cu totii sunt bucate proaspete si usoare. Este momentul optim sa acumulam energie - dar energie vitala, generata de alimente bine alese. Suntem in plina vara si vedetele culinare ale sezonului sunt pestele, legumele, fructele si supele reci. Campioane raman insa in continuare rosiile. Suntapetisante, gustoase si mai presus de toate un aliment antitumoral foarte eficient.
Va prezentam in continuare cateva intrebari legate de alimentatia corecta in sezonul "fierbinte", la care dr. Schleicher a raspuns cu multa amabilitate si competenta.
- Metabolismul nostru se modifica vara in comparatie cu sezonul de iarna?
- Sigur ca da. Organismul nostru este mai permeabil la intoxicari, echilibrul acizi-baze se defecteaza, se formeaza depuneri acide, structurile celulare se erodeaza, iar urmarile sunt cunoscute: stare de oboseala, dureri musculare difuze, dereglari ale irigarii sangvine, reumatism, guta, artroza etc. De aceea, vara organismul are practic nevoie de o cura permanenta de "purificare", de eliminare a reziduurilor si toxinelor.
- Cum arata o astfel de cura?
- Una dintre retetele secrete tine de alimentatie: supa dulce de legume, care neutralizeaza acizii. Modul de preparare este urmatorul: se taie bucatele 3 cartori, 1 morcov si 1/2 radacina de t