O noua sarbatoare prilejuita de Festivalul de Arta Medievala de la Sighisoara si-a stins ultimele sunete, alte trei zile memorabile de muzica si libertate adaugindu-se in istoria festivalului.
Sighisoara 2000 a continuat traditia editiilor anterioare, gazduind evenimente pe toate gusturile, atragind o invazie de populatie eterogena, dar – e adevarat – in primul rind oameni de calitate care rareori se vad atitia la un loc si care, fie si subliminal, dau totusi tonul dominant. Pentru artistii vizuali, Sighisoara reprezinta un adevarat rai de material, prin plaja uluitor de variata a fizionomiilor distincte: de la chipuri de ingeri pina la demoni boemi si toate regnurile intermediare.
Sectiunea de muzica veche, reprezentind, fara indoiala, esenta si inima festivalului, s-a bucurat in acest an, gratie organizatorilor, de prezenta rafinata a multor muzicieni remarcabili. Printre altii, au cintat: ansamblurile „Kvintena“ din Cehia, „I Dolci Accenti“ si „Colegio Stravagante“ din Italia, „Flauto Dolce“ al Academiei de Muzica Gh. Dima din Cluj. Din pacate, concertele oaspetilor din Germania si Austria au fost anulate. A 250-a comemorare a lui Bach a fost celebrata in cadrul mai multor evenimente: recitalul de clavecin al Ciprianei Smarandescu (bucuresteanca de origine, actualmente rezidenta in Italia – componenta romana a ansamblului „I Dolci Accenti“), recitalul de vioara baroca al lui Ion Minoiu (alt roman din diaspora, din Anglia), cele doua concerte ale Orchestrei de muzica veche „Modus Anticus“ din Bucuresti si o conferinta asupra designului spiritual al Concertelor brandemburgice sustinuta de acelasi Ion Minoiu.
In ultima seara, Piata Cetatii a gazduit excelenta punere in scena a Comediei Erorilor de William Shakespeare de catre tinerii actori – cu o mare pofta de joc – ai teatrului Casandra din Bucuresti. De remarcat debordantul Lucian Ghimis (