Doua metode de relaxare cu uleiuri aromate de plante. 1. Uleiurile volatile naturale difuzate in incapere. . . Anumite uleiuri volatile (numite si esentiale sau eterice) actioneaza, atunci cand sunt inspirate, extrem de rapid asupra sistemului nervos, producand aproape imediat efecte benefice de relaxa...
Doua metode de relaxare cu uleiuri aromate de plante
1. Uleiurile volatile naturale difuzate in incapere
Anumite uleiuri volatile (numite si esentiale sau eterice) actioneaza, atunci cand sunt inspirate, extrem de rapid asupra sistemului nervos, producand aproape imediat efecte benefice de relaxare. Difuzarea uleiurilor in lipsa unei lampi de aromoterapie sau a unui pulverizator electric se poate face foarte usor cu o improvizatie: intr-o farfurie intinsa (plasata in incapere cat mai aproape de locul in care doriti sa va relaxati) se pune apa de un deget si apoi se adauga 50 de picaturi de ulei volatil, lasandu-se ca uleiul sa se evapore de la sine, gradat, inmiresmand camera. Daca vrem ca aromatizarea sa fie mai puternica, punem un vas cu apa si ulei volatil pe foc - aroma se va raspandi in cateva minute in intreaga incapere. Efectele relaxante ale aromelor naturale sunt aproape instantanee. Fiecare esenta are efecte specifice, care-i dau personalitate:
- uleiul de menta este indicat mai ales in zilele foarte calduroase, deoarece da senzatia de racoare siprospetime. De asemenea, este recomandat spiritelor mai incinse, deoarece este asemenea unui dus racoros, diminuand iritabilitatea, nervozitatea.
- uleiul volatil de busuioc este indicat mai ales persoanelor foarte obosite sau astenice, deoarece combina intr-un mod nemaiintalnit efectul de relaxare cu cel de revitalizare si chiar cu cel de stimulare.
- uleiul esential obtinut din coaja de lamaie este preferat in mod special de persoanele care sufera de pe urma