Theodora HERGHELEGIU:
„In acest an, recolta teatrala bucuresteana ne-a delectat cu produse dintre cele mai variate; de la Hamlet la Barrymore; de la Turandot la Imblinzirea Scorpiei…
Gustul dulceag-acrisor-amarui-salciu-picant s-a conturat in valul palatin al spectatorului omogenizat de papilele gustative intr-o adevarata aroma eterogena. Dar – interesanta! Propuneri regizorale clasice, indraznete; „serioase“ sau parodice; timide ori din cale afara de curajoase – au facut deliciul unei stagiuni pe prag de milenii.
Nici teatrul alternativ nu s-a lasat mai prejos, crescindu-si oferta in salasuri deja cunoscute bucurestenilor, cum ar fi Teatrul LUNI de la Green Hours ori Teatrul ACT (care a livrat nu mai putin de opt premiere!).
Un an fructuos, cu multe incercari; cu ceva reusite si neasteptate succese. E de bine…; se misca lumea teatrala; se misca vremurile; se misca masele.
Iar ceea ce este cel mai important – se misca publicul spre salile de teatru…“
Radu AFRIM:
„Eu, de obicei, citesc in presa programarea spectacolelor de teatru si am observat ca mare lucru nu ma intereseaza. In Cluj nu am intrat in teatru. La Bucuresti as fi vrut sa vad Saragosa – 66 de zile al lui Alexandru Dabija. Am vazut totusi Cum se face... al Theodorei Herghelegiu, spectacol care mi-a placut. In rest, consider ca regizorii consacrati si-au facut job-ul cu constiinciozitate. Cei tineri nu mi-au sarit in ochi sau nu au fost ajutati printr-o publicitate normala sa-mi sara in ochi.“
Radu MACRINICI:
„Inca din copilarie, bunicii, parintii si vecinii m-au invatat ca nici un cuvint fara functie dramaturgica nu are ce cauta intr-o piesa de teatru. Privind peste umar stagiunea trecuta si extrapolind ca tot romanul, sint nevoit sa constat ca functia dramaturgica a lipsit nu numai din spectacolele puse