Bucatarie de vara. Omleta cu dovlecei. Ingrediente (pentru 2 persoane): 400 g dovlecei, 1 ceapa rosie mica, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei, 1/2-1 lingurita nucsoara rasa, sare, piper proaspat macinat, 5 crengute cimbru, 3 oua, 75 ml smantana dulce subtire.. Mod de preparare: Se curata dovleceii d...
Bucatarie de vara
Omleta cu dovlecei
Ingrediente (pentru 2 persoane): 400 g dovlecei, 1 ceapa rosie mica, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei, 1/2-1 lingurita nucsoara rasa, sare, piper proaspat macinat, 5 crengute cimbru, 3 oua, 75 ml smantana dulce subtire.
Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe razatoarea de legume). Se taie ceapa marunt, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste impreuna cu feliile de dovlecei. Se adauga catelul de usturoi curatat si zdrobit, nucsoara rasa, sare si piper, se acopera tigaia cu un capac si se dunstuiesc legumele inca 3 minute. Intre timp se spala cimbrul, se toaca, se amesteca bine cu ouale si smantana, se gusta compozitia de sare si piper si se toarna peste dovlecei. Se lasa sa se-ntareasca (cu capac) circa 7 minute, intorcandu-se si pe partea cealalta ca sa se rumeneasca. Omleta se taie in doua si se serveste pe farfurii incalzite.
Salata de paine
Ingrediente (pentru 2 persoane): 250 g paine (bagheta sau paine pe vatra), 200 g rosii, 1 castravete mic, 2 tulpini de telina, 1/2 legatura busuioc, 3-4 fire de menta, 4 linguri otet, sare, piper, 2 linguri capere, 3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 100 g telemea de oaie.
Mod de preparare: Se taie painea felii mai groase si se rumeneste fie in cuptor (8 minute la 200?C), fie in toaster. Intre timp, se spala rosiile si se taie cubulete, se curata castravetele, se taie in doua pe lung si pe urma felii, iar tulpinile de telina - spalate si zvantate - s