Spaghete de vara. Uitati de sosurile napoletane si bologneze si veti avea pe masa spaghete cu un gust inedit. La fel de potrivite sunt macaroanele scurte, spiralate, sau taieteii cu ou. Spaghete cu piept de pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, sare, 4 linguri ulei, 500 g piept de pui...
Spaghete de vara
Uitati de sosurile napoletane si bologneze si veti avea pe masa spaghete cu un gust inedit. La fel de potrivite sunt macaroanele scurte, spiralate, sau taieteii cu ou
Spaghete cu piept de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, sare, 4 linguri ulei, 500 g piept de pui (sau pulpe), 2 linguri unt, 200 ml suc de portocala (stors proaspat), 10 caise uscate, 3 linguri miere, 4 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite praf de curry (sau alt condiment iute), 1 legatura coriandru (sau alta verdeata aromata).
Mod de preparare: Se fierb spaghetele ("al dente") in apa (multa) cu sare, se scurg printr-o strecuratoare si se picura peste ele uleiul, clatinandu-le ca sa patrunda peste tot. Intre timp, se curata de pielita pieptul de pui, se taie cubulete si se rumeneste in untul incins. Se toarna deasupra sucul de portocala si se adauga caisele taiate bucatele, mierea si curry-ul. Se acopera tigaia cu un capac, se lasa sa dunstuiasca toate circa 8 minute, se gusta de sare si se incorporeaza coriandrul spalat si tocat marunt. Apoi se toarna peste spaghete si se amesteca bine.Cuiburi de spaghete
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, sare, 150 ml ulei de masline, 2 lamai mai mici, 5 fileuri de ansoa (din conserva), 1/2 legatura patrunjel verde, 2 linguri capere (scurse), piper proaspat macinat, 2 lingurite mustar iute (de Dijon).
Mod de preparare: Se fierb spaghetele ("al dente") in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se stropesc cu ulei (1-2 linguri), intorcandu-le de cateva ori c