•Rectorul de la "Cuza" - cu ochii pe femeile de serviciu
Conducerea Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi continua disponibilizarile. Pana acum au fost trimisi in somaj 42 de angajati din administrativ si 14 cadre didactice. La inceputul anului universitar 2000-2001 vor fi desfiintate 300 de posturi vacante si vor fi disponibilizati inca 50 de angajati. Prima lista de disponibilizari va include persoane din toate categoriile: cadre didactice, administratori, contabili, casieri. Pentru a doua lista, conducerea universitatii va avea in vedere in special femeile de serviciu.
"Am renuntat la cate un administrator de la fiecare camin. Din cinci angajati la fiecare camin, acum sunt cel mult trei: un administrator, un casier si un magazioner. Acestia vor avea program fix, si fiecare va sti cat si cum trebuie sa munceasca", a declarat Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi.
In afara de personalul din campus, Oprea intentioneaza sa impuna o noua mentalitate personalului. "Trebuie sa luam o hotarare si cu femeile de serviciu. Decanii vor hotari daca acest personal isi face treaba sau poate fi dat afara. Am venit intr-o dimineata la ora 6 in universitate si am urmarit programul de lucru al femeilor de serviciu. Intre 6 si 7 isi beau cafeaua. Se odihnesc. Intre 7 si 8, cand apar profesorii, se arata foarte active. Dupa 8, cand profesorii intra la cursuri, se duc in xdugheanax lor si nu mai ies de acolo", a precizat rectorul. "Dughenele" sunt un fel de chioscuri din tabla amplasate pe la colturile holurilor sau la intrarea in universitate. "Cred ca femeile de serviciu isi fac si mancare acolo. E de rasul lumii. Uneori cand ne vin profesori invitati din strainatate pe Sala Pasilor Pierduti ii intampinam cu un miros de carnati prajiti sau de salata de castraveti cu ceapa. Cred ca problema femeilor de serviciu se va rezolva in cur