Balul omletelorSupa cu omleta. Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura codite de ceapa verde, sare, piper, 50 ml smantana groasa, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mica (de arpagic), 1 lingura concentrat de carne de pasare (Knorr + apa), 1 cuisoara, unt.. Mod de prep...
Balul omletelorSupa cu omleta
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura codite de ceapa verde, sare, piper, 50 ml smantana groasa, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mica (de arpagic), 1 lingura concentrat de carne de pasare (Knorr + apa), 1 cuisoara, unt.
Mod de preparare: Se bat ouale, se sareaza si se pipereaza. Se pune 1 l apa intr-o oala, se adauga concentratul de carne, usturoiul si ceapa taiate marunt, cuisoara si coditele de patrunjel verde tocate. Se gusta de sare si de piper, se pune pe foc si se lasa sa fiarba 20 de minute (dupa ce a dat in clocot). In ouale batute se incorporeaza 1 lingura de supa (din oala), smantana si se amesteca bine. Se pune o bucatica de unt la incins, se toarna ouale cu smantana in tigaie si se lasa sa se intareasca la foc mic. Cand e gata, omleta se ruleaza, se lasa sa se raceasca si, calduta, se taie felii. Se asaza in farfurii adanci sau in boluri, se toarna peste ele supa si se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
Oua scotiene
Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 oua fierte tari, 250 g carne tocata (de porc), 1 ceapa mica rasa, 2 linguri pesmet, 1 ou (albusul si galbenusul separat), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, nucsoara. Pentru prajit: ulei, o jumatate ceasca pesmet.
Mod de preparare: Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel inca