Bucatarie rapida. Cartofi cu conopida si iaurt. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida mica, 800 g cartofi (nesfaramiciosi), 1 ardei iute rosu, 20 g unt topit, sare, 3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa), 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g), 1/2 lingurita curry, 1/2 legatura menta, 2 bo...
Bucatarie rapida
Cartofi cu conopida si iaurt
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida mica, 800 g cartofi (nesfaramiciosi), 1 ardei iute rosu, 20 g unt topit, sare, 3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa), 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g), 1/2 lingurita curry, 1/2 legatura menta, 2 borcane iaurt gros (a 150 g).
Mod de preparare: Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute. Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin ca sa fie cremos.
Macaroane cu vinete si mozzarella (sau cascaval)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 vanata mare (300 g), 3 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 catel de usturoi, 1 cutie rosii decojite (sau 3 rosii mari curatate de pielita si taiate bucatele), cateva fire de busuioc tocat, 400 g macaroane scurte, 250 g mozzarella, putin oregano (facultativ).
Mod de preparare: Se spala vanata, se taie cubulete si se prajeste circa 4 minute in uleiul incins. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoiul curatat si presat (sau ras), apoi rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic (pentru rosiile crude: 15 minute). Macaroanele se fierb "al dente" in