Retete cu sare. Albusurile batute cresc mai repede si mai spornic daca se pune in ele un praf de sare.. Prospetimea oualor se controleaza usor: atunci cand le punem in apa cu sare (o lingura la un litru de apa), se duc la fund.. Lamaia ramane proaspata zile intregi daca o punem cu partea taiata pe un s...
Retete cu sare
•Albusurile batute cresc mai repede si mai spornic daca se pune in ele un praf de sare.
•Prospetimea oualor se controleaza usor: atunci cand le punem in apa cu sare (o lingura la un litru de apa), se duc la fund.
•Lamaia ramane proaspata zile intregi daca o punem cu partea taiata pe un strat de sare.
•Uleiul dintr-o sticla inceputa nu mai rancezeste daca punem in el un praf de sare.
•Rufele ingalbenite de vreme devin stralucitoare si albe daca in apa de limpezit se pune, pe langa albastreala, si sare.
•Grasimea depusa pe gulerele hainelor din stofa se scoate daca este frecata cu un burete inmuiat intr-un amestec de apa cu otet si cu sare.
•Culoarea covoarelor persane se invioreaza daca le maturam cu matura udata in apa sarata sau daca inainte de a le matura le presaram cu sare.
•Tricotajele din lana colorata se tin inainte de-a fi spalate in apa in care s-a pus un varf de cutit de sare si o lingura de otet.
(Savulescu Petra - Intr. Dridu nr. 6, et. 2, ap. 7,
sector 1, Bucuresti)
Verdeturi si ierburi aromate
•Ierburile aromate (marar, tarhon, patrunjel) nu se tin niciodata in pungi de plastic, fiindca putrezesc. Ele trebuie tinute in vase de sticla.
•Verdeturile tocate, amestecate cu putina apa si puse in forma de cuburi de gheata, va vor fi deosebit de utile pentru a aromatiza supele si mancarurile.
•Mararul, tarhonul si rozmarinul se conserva ideal pentru iarna daca sunt puse in borcane cu sa