Cu citva timp in urma, Fundatia „Manfred Woerner“, fondata la noi de catre fostul ministru al Apararii, Gheorghe Tinca, a impartit un numar de diplome pentru organizatiile si personalitatile romanesti care promoveaza valorile euro-atlantice. Pe lista propusa de colegii nostri romani a aparut si ziarul Adevarul. Cotidianul care a facut mai mult ca nici un alt mijloc de presa o furibunda campanie impotriva NATO primea, deci, o medalie de merit pentru prestatia sa! Evenimentul a fost receptat mai atent de opinia publica datorita refuzului lui Andrei Plesu de a primi aceeasi distinctie. Cum se poate – s-a intrebat Domnia sa – sa ma bucur de o diploma impartita intre pro si anti-atlantisti?
Dar, oricum, Adevarul putea sa-si aseze in CV-ul organizational semnul recunoasterii pro-atlantiste. Nu era insa prima data cind se putea bucura de un fel de spalare a atitudinilor sale anti-occidentale. Intr-o analiza a Centrului de monitorizare a presei, ziarul condus de Dumitru Tinu aparea ca fiind cel mai obiectiv in prezentarea razboiului din Kosovo. Adevarul, cel mai obiectiv! „Spuneti-mi, cum ati cuantifica voi o imagine in care apar doi copii albanezi ingroziti, pusi sub o alta imagine, a unor avioane de atac NATO, sugerind privitorului ca pustii ar fi inspaimintati de avioanele probabil americane (cind toata lumea stie ca albanezii le asteptau ca salvatori)?“, l-am intrebat pe Mircea Toma, responsabil pentru studiul in cauza. Desigur, nu-si pusese in minte sa cuantifice asa ceva. Metodologia – un proiect german, am inteles – lucra cu inregistrarea unor parametri mult prea simpli.
Si iata, acum, o noua, foarte recenta organizatie, Media Fair Play, onoreaza si ea echipa „celui mai citit cotidian al Romaniei“, dindu-i premiul de obiectivitate. Adevarul, cel mai obiectiv ziar!
Faptul ca Adevarul are in redactia sa o foarte buna echipa de ziaristi es