N. 1974.
1994-1999: Universitatea de Arta Bucuresti. Participa la expozitii si festivaluri inca din timpul facultatii. In studentie renunta la pictura, propunind ca tip de atitudine actionismul/performance art. Realizeaza obiecte, instalatii video si foto, asamblaje si interventii in peisaj. Dintre evenimentele de grup la care a luat parte mentionam: 1997(8), StudentFest, Timisoara; 1998, Intermediart – Bienala de Arta Contemporana, Oradea; Multimedia Art Festival, Poznan, Polonia; 1999, Urban feelings – Urban facts, Graz-Maribor, Austria-Slovenia; Studio 498, Galeria Eforie, Bucuresti; Other P’Art, Tabara Internationala de Arta, Tihany, Ungaria; 2000, Other P’Art, Galeria Missionart, Casa de Cultura Romana, Institutul Francez, Institutul Polonez, Galeria M.A.M.Ü., Budapesta, Ungaria. In 1999 este selectata de Maria Hlavajova sa participe la Bienala de Arta Contemporana Manifesta 3, Ljubljana. Comunicarea dintre artista si curatoare se intrerupe din motive necunoscute si participarea nu se finalizeaza.
Anca Ignatescu si-a terminat studiile in 1999, ceea ce ar putea ridica intrebarea ce rost are prezentarea ei in acest context. Remarcindu-se ca un copil teribil al generatiei sale, nesupusa si caracterizata de o atitudine polemica, Anca Ignatescu considera actul artistic ca pe o experienta profund personala care trebuie impartasita si validata printr-un raspuns imediat din partea privitorului/spectatorului.
Dupa admitere s-a transferat de la un profesor la altul pentru a absolvi la grupa profesorului Sorin Ilfoveanu. Desi acest din urma detaliu ar putea crea impresia ca Anca Ignatescu este absolventa sectiei de pictura, din anul trei tinara artista a renuntat in mod declarat sa picteze. Solutia pentru care a optat a fost actionismul/performance art si instalatia.
O prima actiune/performance a fost Starea de stat (1998), desf