FAR 2000 a fost o manifestare impresionanta prin concentrarea de forte, fie ca s-au numit organizatori, sponsori, participanti, invitati, public. Pornind de la sloganul Societatea Civila esti tu!, editia din acest an a incercat sa faca inteles ca fiecare cetatean se defineste ca parte integranta a societatii civile si ca participa individual sau in colectiv, constient sau inconstient, la constructia ei. Cu cit constientizam mai mult acest lucru si actionam in directia sustinerii ei, cu atit ea devine mai puternica – si intr-un stat democratic societatea civila trebuie sa reprezinte o forta.
Mesajele pe care le-a transmis FAR 2000 sint: Statul si economia de piata nu pot rezolva toate problemele, cetatenii se pot asocia unii cu altii pentru a schimba lucrurile care-i nemultumesc, cea mai puternica forma de participare este participarea directa la viata politica. Cea mai tentanta oferta pe care organizatorii au facut-o publicului a fost aceea de a se implica efectiv in actiunile societatii civile, de a intra in parteneriat cu ONG-uri care se pot implica in rezolvarea prolemelor lor. FAR 2000 li s-a adresat totodata si cetatenilor activi social si politic, care au putut gasi la tirg un spatiu de manifestare a initiativei proprii, a creativitatii.
Vizitatorii au participat in numar mare la dezbaterile care au avut loc la standul special organizat. Surprinzator este faptul ca cei interesati de anumite organizatii si asociatii prezente nu erau nici la prima participare si nici nu erau niste necunoscatori. Aceasta demonstreaza ca editiile precedente au avut un impact deosebit asupra publicului, fapt ce i-a determinat pe oameni sa revina si in acest an, sa se informeze asupra activitatii ONG-urilor, sa se implice in realizarea de noi proiecte.
FDSC a oferit organizatiilor participante toate facilitatile unei prezentari: standuri, posibilitatea