Retete cu mere. Sunt cele mai iubite fructe ale romanilor. Mancate ca atare sau transformate in placinte si prajituri, isi pastreaza savoarea. Stiati, insa, ca merele se pot si gati? Iata doua retete pe care va sfatuim sa le incercati. Rulouri de sunca umplute cu mere si varza acra. Ingrediente (pentr...
Retete cu mere
Sunt cele mai iubite fructe ale romanilor. Mancate ca atare sau transformate in placinte si prajituri, isi pastreaza savoarea. Stiati, insa, ca merele se pot si gati? Iata doua retete pe care va sfatuim sa le incercati
Rulouri de sunca umplute cu mere si varza acra
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi fierti, sare, nucsoara, 40 g ulei, 2 mere (circa 350 g), 500 g varza acra tocata, 4 felii de sunca (circa 280 g), 4 felii subtiri de cascaval (circa 100 g).
Mod de preparare: Se curata cartofii fierti in coaja, se dau pe razatoarea mare si se gusta de sare si nucsoara. Intr-o tigaie se incing 30 g de ulei si se prajesc cartofii, intorcandu-i mereu. Apoi se aduna (ca o omleta), se lasa sa se rumeneasca bine si se rastoarna pe un platou termorezistent. In uleiul ramas se calesc merele curatate si taiate bucati, apoi varza acra, care se mai dunstuieste si ea (impreuna cu merele) inca vreo 5 minute. Compozitia de mere si varza se imparte in patru, se intinde pe feliile de sunca,dupa care acestea se ruleaza. Rulourile se asaza peste cartofii prajiti si pe fiecare rulou se pune cate-o felie de cascaval. Se baga la cuptor si se lasa sa se rumeneasca circa 10 minute la foc iute (200?C).
Piept de pui cu felii de mar
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui (a 200 g fiecare), sare, piper, 4 cepe, 4 mere acrisoare, 3 linguri ulei, 1/4 l concentrat de carne de pui (Knorr+apa), 100 ml sos iute (chili sau ketchup condimentat), 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se spala carnea, se