Cel de Sus, imediat ce ajunse acasă, porunci ca a doua zi se vină la el Gabriel, dar foarte de dimineaţă. Să se pregătească de drum lung, să-şi ia merinde, daruri pentru vameşi şi cînd şi-a terminat serviciul său să se întoarcă.
Cineva de la bucătărie, cu urechi potrivite, a auzit puţin şi a povestit multe. Relatarea lui accentua "că viaţa curtenilor se va schimba din rădăcini". E cea mai radicală schimbare de la facerea lumii, între pămînt şi ceruri. La amiază, a fost chemat tot cinul arhanghelesc, vasăzică 12 - şi cîte doi serafimi şi heruvimi. La poarta palatului s-a făcut mare control. S-au aşezat pe scări şi profitînd de faptul că au fost împreună s-au pornit pe obişnuitul taifas. Stăteau la poarta dinspre răsărit în foişorul în care aşteptau de obicei vizitatorii, duminica în număr mare. Heruvimii şi serafimii se retraseră într-un cerc mai depărtat cînd pricepură că arhanghelii nu-i doresc lîngă ei.
De vorbit, vorbeau totuşi împreună. După multe informaţii din oraşele-gazde, unul dintre cei cu şase aripi povesti despre tragedia unui băiat de 12 ani, socotit ca cel mai bun matematician al secolului. S-a stins lovit de o boală necunoscută. înaripatul a chemat pe cei mai mari doctori; cînd au ajuns la casa victimei, aceasta murise. "Şi ce-ai făcut tu", întrebă unul din practicanţii jurişti. Adresatul ridică un coş de paie în sus: "I-am pus sufletul în panerul aista şi l-am adus aici. L-am predat la poliţie." Mihail tuşi cu importanţa necesară, pregătit să comenteze, dar nimeni nu-l mai asculta. Ieşise tocmai Gabriel care fu salutat de zeci de interesaţi: "Unde te duci, stimate boier? Ce-a fost? Unde te-a trimis? Au mai fost şi alte rebeliuni, ce misiune ţi-a dat? Spune!" - "Cine a mai scornit şi basmul acesta? Şi la urma urmelor, întrebaţi-l pe el. V-aş spune ceva, dar trebuie să plec imediat. Cum aveţi fantezie, închipuiţi-vă că ne aşte