Partidul Democratiei Sociale din Romania se anunta principalul favorit pentru castigarea alegerilor generale din 26 noiembrie. De fapt, dupa cum merg lucrurile, se pare ca PDSR este unicul competitor serios in apropiata infruntare electorala. Avand in spate, conform ultimelor sondaje, voturile a circa 50% dintre romani, formatiunea lui Ion Iliescu nu-si poate pune decat intrebarea referitoare la oportunitatea incheierii unor aliante pre si mai ales postelectorale. Este foarte posibil ca, la sfarsit de toamna electorala (si neglijand contributia insignifianta a partenerilor din PSDR si PUR), pedeseristii sa se gaseasca in postura inedita de a conduce de unii singuri afacerile Romaniei. Dar abia din acel moment va incepe greul pentru PDSR.
Oferta electorala a Partidului Democratiei Sociale din Romania este teribil de atragatoare, dar, ca toate promisiunile facute de politicienii romani, imposibil de pus, in acest moment, in practica. PDSR, in frunte cu candidatul sau la functia de presedinte al tarii, Ion Iliescu, promite de toate. Imbunatatirea nivelului de trai al cetatenilor, mai multe locuri de munca, consolidarea pozitiei femeii in societate, distribuirea corecta a costurilor reformelor etc. etc., sunt doar cateva din punctele ce jaloneaza programul electoral pedeserist.
Probabil, timp de un an, romanii vor fi destul de rabdatori, asteptand cuminti implinirea tuturor dorintelor pe care si le-au pus in gand cand au votat cei trei trandafiri. In toata aceasta perioada, PDSR va abate atentia alegatorilor de la gravele probleme cu care se va confrunta Romania, dand vina ba pe "mostenirea" cederista, ba pe planurile subversive ale FMI, Bancii Mondiale sau chiar ale agenturilor straine, ba pe situatia internationala precara. Va fi rau pentru romani, chiar daca Partidul Democratiei Sociale din Romania va merge pe calea reformei, caci gratie pseudoactivi