200 g morcovi spalati, curatati si taiati in felii rotunde, 200 g gulii curatate si taiate in cubulete de marime potrivita, 200 g boabe de mazare verde, 150 g margarina sau 4 linguri ulei, 1 lingura cu marar verde si o lingura cu patrunjel verde taiat marunt, 1 lingura faina, sare, 2-3 linguri smantana.
Grasimea se imparte in trei craticioare. In fiecare craticioara se inabusa cate o leguma, se adauga putina apa si sare si se acopera cu capac. Cand legumele sunt bine fierte, craticioarele se iau de pe foc. Faina se imprastie in cantitate egala peste legume, se toarna cate putina apa, se adauga verdeata si se amesteca usor lasand sa mai dea cateva clocote. La masa fiecare leguma se aseaza in gramajoare pe farfuria de servit. Deasupra se toarna smantana si se serveste imediat.
Ghiveci
3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 cepe, 3-4 ardei grasi, 250 g mazare verde, 250 g fasole verde, 1 conopida (300 g), 1 dovlecel, 1 vanata, 500 g rosii, 3-4 cartofi, telina si patrunjel verde tocat.
Se taie radacinoasele rotund, ceapa pestisori, ardeii in felii, conopida in bucatele, dovleceii, vanata si cartofii in sferturi.
Intr-o cratita se toarna uleiul si se aseaza in straturi legumele cu rosiile taiate in sferturi, sarea si verdeata. Se adauga o ceasca de apa si se inabusa fara a se amesteca cu lingura, miscand doar cratita. Cand legumele s-au muiat, se da ghiveciul la cuptor sa scada la foc potrivit. Se serveste cald sau rece.
200 g morcovi spalati, curatati si taiati in felii rotunde, 200 g gulii curatate si taiate in cubulete de marime potrivita, 200 g boabe de mazare verde, 150 g margarina sau 4 linguri ulei, 1 lingura cu marar verde si o lingura cu patrunjel verde taiat marunt, 1 lingura faina, sare, 2-3 linguri smantana.
Grasimea se imparte in trei craticioare. In fiecare craticioara se inabusa cate o leguma, se adauga put