Mult asteptata rectificare a bugetului Casei Nationale a Asigurarilor Sociale de Sanatate nu va rezolva decat in foarte mica masura problemele deosebit de grave ale sistemului sanitar romanesc. Dupa ce, la rectificarea bugetului, Ministerului Sanatatii i s-au luat 30 de miliarde lei, singura sansa de a stopa apropierea de colaps a unitatilor sanitare era un aport de cel putin 3.400 de miliarde lei, care se spera ca va veni de la CNASS. "Din pacate, s-au aprobat la rectificare doar 1.214 miliarde lei, suma total insuficienta pentru a mentine sistemul la linia de plutire. S-a promis ca vor fi rectificari in fiecare luna, dar nu inteleg de ce nu se dau toti banii o data. Ni se va comunica abia marti cati bani vin la Iasi si atunci vom stabili cum ii impartim", ne-a declarat Mircea Ursu, presedintele Casei Judetene a Asigurarilor Sociale de Sanatate.
Desi s-a sperat ca salvarea sistemului sanitar va veni cu aceasta rectificare, totul a fost in zadar. Avand in vedere nemultumirile angajatilor din sistemul sanitar, care sperau ca vor fi alocati bani suficienti pentru plata salariilor conform Ordonantei 24/2000, este cert ca acestea se vor amplifica si declansarea grevei generale la nivel national nu va putea fi impiedicata. (C.D.)
Mult asteptata rectificare a bugetului Casei Nationale a Asigurarilor Sociale de Sanatate nu va rezolva decat in foarte mica masura problemele deosebit de grave ale sistemului sanitar romanesc. Dupa ce, la rectificarea bugetului, Ministerului Sanatatii i s-au luat 30 de miliarde lei, singura sansa de a stopa apropierea de colaps a unitatilor sanitare era un aport de cel putin 3.400 de miliarde lei, care se spera ca va veni de la CNASS. "Din pacate, s-au aprobat la rectificare doar 1.214 miliarde lei, suma total insuficienta pentru a mentine sistemul la linia de plutire. S-a promis ca vor fi rectificari in fiecare luna, dar nu i