Sfaturi alimentare. Apa de la robinetul de apa calda nu se bea (in cafea) si nu se foloseste la prepararea mancarii, deoarece contine plumb.. Salamul de vara (invelit in intestine) se usuca si se pastreaza mult timp, daca se unge cu otet si se inveleste in ziare umezite cu otet. Se leaga hartia la cap...
Sfaturi alimentare
•Apa de la robinetul de apa calda nu se bea (in cafea) si nu se foloseste la prepararea mancarii, deoarece contine plumb.
•Salamul de vara (invelit in intestine) se usuca si se pastreaza mult timp, daca se unge cu otet si se inveleste in ziare umezite cu otet. Se leaga hartia la capete si se pune la soare. Din cand in cand, ziarele se umezesc din nou cu otet.
•Laptele tinut in sticla si expus la lumina pierde din vitamine. La fel si painea.
•Bicarbonatul folosit la prajituri distruge vitamina C, pe care o contin ingredientele.
•Foile de aluminiu in care se invelesc preparatele gatite la cuptor sunt cancerigene.
•Laptele indulcit cu miere creste hemoglobina din sange.
•Esenta de migdale folosita la prajituri este toxica.
•Uleiul de masline este cel mai bun produs de prevenire si vindecare a bolilor de inima.
•Vasele de ceramica usor crapate isi recapata etanseitatea, daca fisura se unge cu lac de unghii.
Cum se recunosc alimentele falsificate
•Laptele praf - daca atunci cand e amestecat cu apa calda nu se dizolva usor sau face cocoloase, e alterat.
•Mierea - daca dupa ce este amestecata cu alcool se lasa pe fundul paharului, e falsificata.
•Faina - se amesteca un sfert de pahar de alcool rafinat cu o lingura de faina si se incalzeste usor. Daca lichidul ramane alb, faina e buna, daca e falsificata - lichidul se ingalbeneste.
•Untdelemnul - se scutura sticla si se asaza pe masa. La untd