Bucatarie rapida. Pizza cu anghinare. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare), 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc), 600 g rosii, sare, piper, 200 g anghinare (din borcan), 200 g cascaval, 20 g masline negre (taiate felii), busuioc (uscat).. Mod de preparar...
Bucatarie rapida
Pizza cu anghinare
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare), 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc), 600 g rosii, sare, piper, 200 g anghinare (din borcan), 200 g cascaval, 20 g masline negre (taiate felii), busuioc (uscat).
Mod de preparare: Se asaza aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare si deasupra se pun rosiile spalate si taiate felii. Se sareaza si se pipereaza. Se scurge anghinarea si se taie fiecare bucata in doua, iar cascavalul se da pe razatoare. Pe fiecare pizza se aranjeaza feliile de anghinare si de masline si se presara cascaval ras si busuioc maruntit. Se baga - pe rand - in cuptorul incins la 250?C si se coc circa 20 de minute. Cand sunt gata, se pot garnisi cu frunzulite de busuioc verde.
Macaroane cu rosii si morcovi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g macaroane, 200 g sunca de Praga (taiata felii), 3 linguri ulei, sare, piper, 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 400 g macaroane scurte, 400 g rosii, 1/2 legatura busuioc verde.
Mod de preparare: Morcovii spalati si curatati de coaja se taie rondele, iar sunca se taie fasii. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc putin morcovii. Se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei zeama de legume si se lasa sa dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute. Se fierb macaroanele "al dente" in apa cu sare, iar rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie cubulete. Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se amesteca morcovii, rosiile