3 vinete de marime potrivita, taiate in felii rotunde si groase de un deget, 7 rosii de marime potrivita, 8 catei de usturoi, sare, ulei pentru prajit.
Feliile de vinete se sareaza si dupa o ora se preseaza intre palme pentru a pierde gustul amar. Se trec prin faina si se prajesc in ulei pe amandoua partile. Intre timp, se inabusa ceapa taiata marunt impreuna cu rosiile taiate de asemenea marunt, in ulei. Sosul format se trece prin sita de sarma inoxidabila, adaugand 8 catei de usturoi tocati, precum si sarea necesara. Intr-un vas rezistent la caldura, uns bine cu ulei, se aseaza un strat de sos, peste care se asaza un rand de vinete, stropind cu putin ulei, terminand deasupra cu sos. Se da vasul la cuptor 5-10 minute. Se servesc calde sau reci.
3 vinete de marime potrivita, taiate in felii rotunde si groase de un deget, 7 rosii de marime potrivita, 8 catei de usturoi, sare, ulei pentru prajit.
Feliile de vinete se sareaza si dupa o ora se preseaza intre palme pentru a pierde gustul amar. Se trec prin faina si se prajesc in ulei pe amandoua partile. Intre timp, se inabusa ceapa taiata marunt impreuna cu rosiile taiate de asemenea marunt, in ulei. Sosul format se trece prin sita de sarma inoxidabila, adaugand 8 catei de usturoi tocati, precum si sarea necesara. Intr-un vas rezistent la caldura, uns bine cu ulei, se aseaza un strat de sos, peste care se asaza un rand de vinete, stropind cu putin ulei, terminand deasupra cu sos. Se da vasul la cuptor 5-10 minute. Se servesc calde sau reci.