400 g morcovi, 20 g unt, 1 lingura faina, 200 ml lapte, sare.
Morcovii spalati se curata de coaja si se taie felii rotunde de grosimea unui deget. Peste morcovii asezati in cratita se toarna apa clocotita sa-i acopere, se adauga sare si se fierb. Se aseaza intr-o craticioara si se toarna peste ei 50 ml lapte fierbinte, apoi se continua fierberea prin inabusire. Intre timp, din unt, faina si laptele ramas se prepara un sos Bxchamel, care se toarna peste morcovi, adaugand sarea si piperul necesar, dupa gust, impreuna cu verdeata tocata. Se servesc imediat.
400 g morcovi, 20 g unt, 1 lingura faina, 200 ml lapte, sare.
Morcovii spalati se curata de coaja si se taie felii rotunde de grosimea unui deget. Peste morcovii asezati in cratita se toarna apa clocotita sa-i acopere, se adauga sare si se fierb. Se aseaza intr-o craticioara si se toarna peste ei 50 ml lapte fierbinte, apoi se continua fierberea prin inabusire. Intre timp, din unt, faina si laptele ramas se prepara un sos Bxchamel, care se toarna peste morcovi, adaugand sarea si piperul necesar, dupa gust, impreuna cu verdeata tocata. Se servesc imediat.