200 g morcovi curatati de coaja si taiati in cubulete mai mici, 200 g boabe de mazare verde, 200 g fasole verde, 200 g conopida, 200 g gulii curatate si taiate in cubulete, 150 g orez, 250 g unt sau margarina, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, 300 g smantana.
Orezul inabusit in putin unt se lasa sa fiarba intr-o cantitate de apa sarata. Fiecare fel de zarzavat se inabusa separat si se fierbe in apa cu sare. Intr-un vas rezistent la caldura, de marime potrivita si uns cu unt, se aseaza alternativ cate un strat de orez si altul de morcovi, unul de orez si altul de conopida si asa mai departe, pana ce ultimul strat se termina cu o leguma. Peste aceste straturi se toarna 300 g smantana. Cine doreste poate presara deasupra si putin cascaval ras. Vasul se da la cuptor 10-15 minute.
200 g morcovi curatati de coaja si taiati in cubulete mai mici, 200 g boabe de mazare verde, 200 g fasole verde, 200 g conopida, 200 g gulii curatate si taiate in cubulete, 150 g orez, 250 g unt sau margarina, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, 300 g smantana.
Orezul inabusit in putin unt se lasa sa fiarba intr-o cantitate de apa sarata. Fiecare fel de zarzavat se inabusa separat si se fierbe in apa cu sare. Intr-un vas rezistent la caldura, de marime potrivita si uns cu unt, se aseaza alternativ cate un strat de orez si altul de morcovi, unul de orez si altul de conopida si asa mai departe, pana ce ultimul strat se termina cu o leguma. Peste aceste straturi se toarna 300 g smantana. Cine doreste poate presara deasupra si putin cascaval ras. Vasul se da la cuptor 10-15 minute.