50 g unt, 20 g faina, 100 g cascaval ras pe razatoarea fina, 100 g smantana, 1 galbenus, sare, piper pisat dupa gust
La untul incins in craticioara se adauga faina si, dupa ce a ajuns la culoarea galben deschis, se stinge cu 1 1/2 litri de apa rece, adaugand sarea si piperul. Se fierbe la foc mic 5 minute. Cand compozitia a ajuns la consistenta unei supe potrivit de groase, se toarna fierbinte, la inceput o cantitate mai mica, in castronul de supa in care am amestecat un galbenus cu smantana. Acest amestec trebuie facut incet. La servit, cascavalul ras se pune intr-o farfurioara. Fiecare persoana mai adauga crutoane de franzela prajite, dupa dorinta.
50 g unt, 20 g faina, 100 g cascaval ras pe razatoarea fina, 100 g smantana, 1 galbenus, sare, piper pisat dupa gust
La untul incins in craticioara se adauga faina si, dupa ce a ajuns la culoarea galben deschis, se stinge cu 1 1/2 litri de apa rece, adaugand sarea si piperul. Se fierbe la foc mic 5 minute. Cand compozitia a ajuns la consistenta unei supe potrivit de groase, se toarna fierbinte, la inceput o cantitate mai mica, in castronul de supa in care am amestecat un galbenus cu smantana. Acest amestec trebuie facut incet. La servit, cascavalul ras se pune intr-o farfurioara. Fiecare persoana mai adauga crutoane de franzela prajite, dupa dorinta.