Bucatarie rapida. Vinete cu sos de busuioc. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete lungi si subtiri, 1 catel de usturoi, 1 lamaie, 6 fire de patrunjel, 2 fire de busuioc, 3 linguri de faina, 250 ml untdelemn, 1 lingura ulei de masline, sare, piper.. Mod de preparare: - Turnati faina intr-o farfuri...
Bucatarie rapida
Vinete cu sos de busuioc
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete lungi si subtiri, 1 catel de usturoi, 1 lamaie, 6 fire de patrunjel, 2 fire de busuioc, 3 linguri de faina, 250 ml untdelemn, 1 lingura ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: - Turnati faina intr-o farfurie plata. - Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop. Taiati-le transversal, in felii de marime egala (o jumatate de centimetru). - Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie mare. - Tavaliti feliile de vinete prin faina, apoi puneti-le pe rand in grasimea incinsa. Intoarceti-le pe ambele parti, iar cand sunt gata, scoateti-le afara cu o furculita si asezati-le pe o hartie absorbanta, ca sa-si piarda prisosul de untdelemn. - Cand toate rondelele de vinete au fost prajite, asezati-le pe un platou. - Stoarceti lamaia, amestecati sucul cu o lingurita de ulei de masline, cu usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Bateti compozitia cu o furculita pana devine emulsie, apoi turnati-o peste rondelele de vinete. Gustati de sare si de piper, apoi puneti platoul vreme de o ora la rece.
Taietei cu ficatei de pasare
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne), 400 g ficatei de pasare, 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane), 2 morcovi, 1/2 ardei rosu, 2 fire de busuioc, 1 tableta de supa (concentrat de pasare), 1 lingura smantana, 5 linguri untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: - Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patr