Bucatarie latina. Din Franta in Spania, trecand prin Portugalia si Italia,. rudele noastre intru imparatul Traian gatesc minuni. Omleta cu jumari. (reteta portugheza). Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, pip...
Bucatarie latina
Din Franta in Spania, trecand prin Portugalia si Italia,
rudele noastre intru imparatul Traian gatesc minuni
Omleta cu jumari
(reteta portugheza)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.
Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. - Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut. - Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn. - Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou. Se mananca alaturi cu muraturi.
Ardei capia umpluti cu sardele
(reteta din Tarile Basce)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei capia rosii, 500 g fileuri de sardele (dezosate), 4 catei de usturoi, 70 g unt, 60 g faina, 600 ml lapte, 2 fire de cimbru, 2 foi de dafin, 3 linguri de untdelemn fin, 3 linguri de otet aromat, 1 fir de patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: - Puneti sardelele sa se desareze (se