Legumele ca medicamentMorcovul, Sfecla si Telina. Este destul de dificil pentru un "neinitiat" sa inteleaga cum de legumele care-i alcatuiesc hrana de zi cu zi pot deveni peste noapte miraculoase elixiruri de sanatate, care iau "cu mana" boli care nu se vindeca nici cu cele mai noi si sofisticate me...
Legumele ca medicamentMorcovul, Sfecla si Telina
Este destul de dificil pentru un "neinitiat" sa inteleaga cum de legumele care-i alcatuiesc hrana de zi cu zi pot deveni peste noapte miraculoase elixiruri de sanatate, care iau "cu mana" boli care nu se vindeca nici cu cele mai noi si sofisticate medicamente. Greu de crezut, dar adevarat: banalele radacini ce cresc in gradina de legume devin medicamente forte, atunci cand sunt consumate netrecute prin foc (sub forma de salate sau de suc), in cantitati mari si pe perioade lungi de timp. Radacina este o camara tainica a plantei, unde se strang acum, in prag de iarna, toate substantele de rezerva pentru primavara viitoare. Putem spune fara sa gresim ca aceste radacini contin mai multe taine decat seiful unei uzine de medicamente. De-a lungul timpului, in paginile noastre au fost facute cunoscute nenumarate cazuri de boli grave vindecate sau ameliorate miraculos cu ajutorul acestor alimente vii. Acum, la sfarsit de toamna, cand toate aceste elixiruri se gasesc din abundenta, proaspete si pline de forta curativa, este si momentul sa facem un bilant al binefacerilor lor. O descriere completa ar ocupa, fara nici un fel de exagerare, paginile unei carti intregi. De aceea, vom intoarce doar o fila din ghidul sanatatii cu legume proaspete.Morcovul
Este un fel de rege neincoronat al legumelor care alcatuiesc regimurile cu cruditati. La faima sa de medicament-minune au contribuit deopotriva proprietatile sale terapeutice de exceptie, gustul agreabil si... apetisanta culoare a sucului extras di