Amintiri din vacanta. Daca drumurile vacantei v-au dus pana pe tarmul Mediteranei, regasiti savoarea acelor zile in aromele din farfurii. Dar chiar si cei care si-au petrecut vacanta acasa, merita sa incerce retete culese din Antalya, Creta, Sicilia si Sardinia. Au gust divin, sunt ieftine si lesne d...
Amintiri din vacanta
Daca drumurile vacantei v-au dus pana pe tarmul Mediteranei, regasiti savoarea acelor zile in aromele din farfurii. Dar chiar si cei care si-au petrecut vacanta acasa, merita sa incerce retete culese din Antalya, Creta, Sicilia si Sardinia. Au gust divin, sunt ieftine si lesne de preparat
Supa cretana de fasole uscata
Ingrediente (pentru 6 persoane): 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.
Mod de preparare: - Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora. - Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taieteii. - Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai