In lunile octombrie si noiembrie, DSV Vaslui a depistat 31 de cazuri de comercializare a carnii de cal pe post de carne de vaca In ultimul timp, din cauza preturilor piperate, carnea a devenit pentru multi vasluieni un lux pe care cu greu si-l pot permite. In consecinta, unii considera ca "le-a pus Dumnezeu mina in cap" atunci cind au sansa de a cumpara carne la preturi foarte mici, de la diferite persoane. Numai ca, nu putini au fost cei care, uitindu-se mai cu atentie la ce au cumparat, au devenit banuitori si inainte de a o consuma s-au adresat laboratoarelor sanitar-veterinare. Nu mica le-a fost supriza atunci cind, in urma examinarii, li s-a spus ca presupusa carne de minzat era, de fapt, carne de cal. Numai in lunile octombrie si noiembrie, Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Vaslui a examinat si confirmat un numar de 31 de probe de carne de cabaline, aduse de diferite persoane. "Oamenii si-au procurat carnea pe diferite cai si, fiind la preturi foarte mici, s-au bucurat de achizitie. Numai ca, pina la urma, s-a adeverit ca este carne de cal. Cetatenii trebuie sa stie ca, in momentul de fata, legislatia din Romania nu permite comercializarea carnii de cal in scopul consumului uman si nici pentru animale de companie. Ca atare, in judetul Vaslui nu exista abatoare care sa fie autorizate pentru sacrificarea de cabaline", ne-a declarat medicul veterinar Costel Nita, directorul DSV Vaslui. Amatorii de astfel de "chilipiruri" trebuie sa stie ca exista riscul ca, in urma consumului de carne de cal, sa contracteze diferite boli care le pot afecta grav sanatatea. Ca atare, DSV sfatuieste populatia sa nu mai cumpere carne de la persoane care nu sint autorizate. "Prin cumpararea si consumul carnii necontrolate din puncte de vedere sanitar, exista riscul la imbolnaviri prin contractarea unor zoonoze (boli transmisibile de la cal la om - n.r), ce pot avea implicatii majore as