Bucatarie rapida. Salata de cartofi cu crenvursti sau polonezi. Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi, 1 ceapa mare rosie, 1 ou fiert tare, 1 legatura de patrunjel. Pentru sosul aioli - 5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coa...
Bucatarie rapida
Salata de cartofi cu crenvursti sau polonezi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cartofi, 1 ceapa mare rosie, 1 ou fiert tare, 1 legatura de patrunjel. Pentru sosul aioli - 5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper.
Mod de preparare: Sosul - Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea mica. Se fierbe cartoful, se cojeste si se da si el pe razatoarea mica, cat este inca fierbinte. Se adauga galbenusurile, sarea, piperul si sucul de lamaie. Se amesteca bine, adaugand putin cate putin untdelemnul, ca la maioneza. Salata - Se fierb cartofii in coaja si se curata cat sunt inca fierbinti, apoi se taie felii. Se fierb crenvurstii sau polonezii si se taie bucati (1 cm). Se curata ceapa rosie si se taie ineluse subtiri. Se amesteca toate ingredientele cu sosul aioli. Se presara patrunjelul tocat si oul taiat bucatele.
Supa pasata de dovleac
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg dovleac, 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume, 500 g smantana, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, 50 g seminte de dovleac fara coaja.
Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja, seminte si nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu Vegeta sau concentrat de legume, pana cand devin foarte moi. Se dau prin sita, cu zeama cu tot, si se adauga smantana, apoi zeama de lamaie, se potriveste de sare si de piper. Se presara semintele de dovleac usor prajite.
Pastrav sau salau cu miez de graham @