Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel; 150 g sunca; 1 morcov, 1 praz, 1 legatura de patrunjel, 100 g unt, faina, supa de vita (din plic).
Pentru marinata: 1 pahar de vin alb, 1 morcov, 1 ceapa mica, 1 legatura ierburi aromate, sare, piper.
Taiati sunca bastonase. Faceti niste taieturi in carnea de vitel si introduceti bastonasele de sunca. Legati apoi bucata de carne si puneti-o intr-un vas, impreuna cu legumele si ingredientele pentru marinata. Lasati carnea timp de cateva ore in solutia de marinare. Taiati cubulete celelalte legume si caliti-le in 80 g de unt. Carnea de vitel o scoateti din marinata si o adaugati la legume. Lasati-o sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu marinata, apoi turnati supa de vita. Dati la cuptorul incalzit la 190 grade C. Cand carnea este fripta indeajuns, scoateti-o si puneti-o deoparte. Sosul ramas dupa prajirea carnii il treceti prin mixer, apoi va fi ingrosat cu putin unt si faina. Taiati friptura felii, turnati deasupra sosul si serviti-o calda, cu garnitura de fasole verde.
Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel; 150 g sunca; 1 morcov, 1 praz, 1 legatura de patrunjel, 100 g unt, faina, supa de vita (din plic).
Pentru marinata: 1 pahar de vin alb, 1 morcov, 1 ceapa mica, 1 legatura ierburi aromate, sare, piper.
Taiati sunca bastonase. Faceti niste taieturi in carnea de vitel si introduceti bastonasele de sunca. Legati apoi bucata de carne si puneti-o intr-un vas, impreuna cu legumele si ingredientele pentru marinata. Lasati carnea timp de cateva ore in solutia de marinare. Taiati cubulete celelalte legume si caliti-le in 80 g de unt. Carnea de vitel o scoateti din marinata si o adaugati la legume. Lasati-o sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu marinata, apoi turnati supa de vita. Dati la cuptorul incalzit la 190 grade C. Cand carnea este fripta indeajuns, scoateti-o si puneti-o deoparte. Sosu