•Desi s-a observat o usoara tendinta crescatoare a exporturilor, consumul intern a scazut considerabil
Valoarea stocurilor de produse finite la 31 octombrie 2000 era de 824 de miliarde lei, reprezentand 89,5% fata de valoarea productiei realizate in luna octombrie a acestui an. Comparativ cu situatia inregistrata la sfarsitul anului trecut, valoarea stocurilor a crescut cu 6,0%. S-a inregistrat o crestere a productiei, care a fost afectata de faptul ca produsele nu au fost vandute. Daca in ceea ce priveste exporturile s-a inregistrat o usoara tendinta crescatoare, nu acelasi lucru s-a intamplat cu vanzarile de pe piata interna, care s-au redus considerabil.
La productia fizica industriala, realizarile din perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2000 au crescut fata de perioada corespunzatoare a anului precedent la: paste fainoase, ulei comestibil, margarina, incaltaminte, cherestea, prefabricate din beton armat, tevi din otel sudate, profile formate la rece, utilaje metalurgice si au scazut la paine, carne porcine, lapte, unt, nutreturi combinate, fire bumbac, tesaturi, antibiotice, parchet lemn, produse prelucrate din materiale plastice si otel brut.
Cifra de afaceri totala (faraTVA), provenita atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare ale agentilor economici, pentru primele noua luni ale anului 2000, comparativ cu aceeasi perioada a anului 1999, a scazut cu 7,2% in industrie si cu 17,9% la servicii comerciale prestate populatiei si a crescut cu 29,5% la comertul cu amanuntul.
(M.A.)
•Desi s-a observat o usoara tendinta crescatoare a exporturilor, consumul intern a scazut considerabil
Valoarea stocurilor de produse finite la 31 octombrie 2000 era de 824 de miliarde lei, reprezentand 89,5% fata de valoarea productiei realizate in luna octombrie a acestui an. Comparativ cu situatia inregistr