Pop-rock. Pentru Alexandru Andries, cu dragoste.... Alexandru Andries s-a lansat la Club A, in 1974. Subtirel si firav, cu privirea ascunsa de o pereche de ochelari fumurii, bantuia cluburile de unul singur, nedespartit de chitara sa. Nu facea parte din gastile folk. Cu o voce mai degraba formata pent...
Pop-rock
Pentru Alexandru Andries, cu dragoste...
Alexandru Andries s-a lansat la Club A, in 1974. Subtirel si firav, cu privirea ascunsa de o pereche de ochelari fumurii, bantuia cluburile de unul singur, nedespartit de chitara sa. Nu facea parte din gastile folk. Cu o voce mai degraba formata pentru a exprima cu claritate un mesaj, isi spunea textele cu un zambet de copil timid si cuminte. Dar textele contrastau puternic cu interpretul. Erau adevarate manifeste incendiare, de ne uitam speriati in jur cand le ascultam. Altele erau simple crampeie de viata sau de gand, tratate cu ironie sau caldura; sau simple jocuri de cuvinte, cu cheie sau nu, spuse cu stiinta pauzei si a caderii cuvantului cel mai putin asteptat.
Nu "mergeau" pentru Sala Palatului, cenacluri, Radio si Tv. Si nici macar pentru "Primavara baladelor". Erau cu adevarat cantece underground. Dar era cunoscut si iubit, imposibil de copiat, greu de incadrat (folk, pop, blues sau pur si simplu Andries). Casetele inregistrate de fani prin cluburi se copiau si circulau prin tara, la schimb sau cadou. Cu timpul, iubitorii de jazz il primesc intre ei (Andries este si un bun pianist, cu serioase studii de muzica) si in "79 canta la Festivalul de la Brasov, in anii urmatori - la editiile sibiene. Descoperit si cumintit de Electrecord atat cat se putea, Andries scoate din 1984 incoace sase albume Lp. Al saptelea apare in "90, cu explicativul titlu "Interzis". Apoi, in zece ani, isi adauga la discografie inca 26 de titluri.
Recent, Alexandru Andries ne-a daruit albumul