Partidul National Liberal a ramas singura formatiune politica de dreapta din Parlamentul Romaniei. Vechiul sau partener, PNTCD, va ingrosa, nu peste multa vreme, randul somerilor politici. Desi a participat la guvernare, "reformand" intr-un mod cat se poate de original justitia romaneasca, iar liderul de jure al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a fost dat in vileag ca stabil colaborator al Securitatii, PNL a incercat din rasputeri sa demonstreze electoratului ca are oameni capabili de a se implica activ in schimbarea in bine a societatii romanesti. Scorul mic, putin peste 6%, obtinut la nivel central de catre Partidul National Liberal, desi a insemnat intrarea pe propriile picioare in forul legislativ, a aratat, in acelasi timp, ca electoratul nu mai este atat de credul ca inainte.
In Iasi, PNL nu a reusit sa-l trimita in Parlament decat tot pe avocatul Adrian Mogos care, probabil, se va lauda cu aceleasi rezultate ca si in trecuta legislatura, in timp ce Mircea Cinteza si Relu Fenechiu isi vor mai incerca sansa peste vreo patru ani. Nici fostul candidat la Primaria Iasi, consilierul municipal Dan Carlan (locul 3 la Camera Deputatilor), nu a avut parte de mai mult noroc, dar, cu siguranta, o eventuala plasare a vicepresedintelui PNL Iasi pe prima pozitie la Senat (sau Camera Deputatilor) ar fi adus un scor superior organizatiei iesene.
"Rezultatul scos de PNL Iasi este sub media pe tara, dar acest lucru se datoreaza faptului ca am fost dezavantajati de tragerea la sorti privind plasarea pe listele electorale. Pentru ca PNL - Campeanu a fost asezat inaintea noastra, multi dintre alegatorii care ne-ar fi preferat au votat din greseala cu formatiunea lui Radu Campeanu si astfel a fost posibil sa pierdem 2,5% din sufragii. Cu toate acestea, am reusit sa obtinem acelasi numar de parlamentari ca in 1996, cand beneficiam de un trend favorabil", a decl