In Iasi, Polul Democrat Social din Romania (constituit din PDSR, PSDR si PUR) a obtinut unul dintre cele mai bune rezultate din tara. Drept urmare, iesenii au trimis in forul legislativ nu mai putin de 11 parlamentari PDSR - din totalul de 17 senatori si deputati de Iasi - adica cea mai consistenta echipa pedeserista, dupa cea din Bucuresti.
"Acest rezultat foarte bun obtinut de Polul Democrat Social din Romania in capitala Moldovei nu inseamna altceva decat recunoasterea din partea electoratului a faptului ca PDSR, in cei aproximativ sase ani cat s-a aflat la putere, a guvernat mai bine Romania decat a facut-o, in acesti ultimi patru ani, Conventia Democrata. Mai mult, intre 1996-2000, printr-o opozitie constructiva, ce a penalizat, de fiecare data, gafele actualului Guvern, PDSR a demonstrat ca a devenit intr-adevar o formatiune politica serioasa. Votul reprezinta si un sprijin pentru viitoarea politica a noului Guvern, care va consta in reformarea si restructurarea economiei, dar si in tragerea la raspundere a tuturor celor care au dobandit tot felul de mijloace materiale pe cai dintre cele mai ilicite. PDSR va avea grija ca in Romania legea sa fie respectata", a declarat Gabriel Surdu, liderul filialei iesene a PSDR.
In opinia social-democratului, rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidentiale nu poate fi decat unul singur. Date fiind maturitatea si experienta electorala dobandita in ultimii zece ani de alegatorii din Romania, Gabriel Surdu s-a aratat sigur ca romanii il vor alege cu larga majoritate pe Ion Iliescu.
"Fara nici o indoiala, pe 10 decembrie, suportul electoratului se va indrepta catre presedintele Polului Democrat Social din Romania. Oferta electorala a lui Ion Iliescu si a formatiunii pe care o reprezinta cuprinde o serie de masuri care vor veni in intampinarea dorintelor romanilor. Astfel,