Dupa ce SNP Petrom a scumpit, in urma cu cateva zile, pretul carburantilor, in medie cu 200 - 300 de lei, in aceasta perioada se prefigureaza o noua scumpire. Aceasta modificare este necesara, potrivit conducerii Petrom, deoarece devalorizarea leului in raport cu moneda unica europeana a influentat nivelul accizelor la carburanti. Chiar daca Petrom a afirmat ca are pierderi uriase, datorita devalorizarii monedei nationale, ministrul industriei si comertului, Radu Berceanu, a declarat ca nu se vor scumpi carburantii decat daca ministerul isi va da acordul. Mentionam ca Ministerul Industriei si Comertului stabilise ca pretul carburantilor produsi de SNP Petrom sa nu mai fie modificat pana la sfarsitul anului 2000. Cu toate acestea, a avut loc deja un val de scumpiri, fiind prefigurata o noua modificare. Primele reactii au aparut deja, presedintele Federatiei Solidaritatii Sindicale a Soferilor din Romania (FSSSR), Stefan Palade, prezent la Iasi, protestand asupra faptului ca MIC nu si-a respectat angajamentul luat fata de soferii profesionisti.
O noua scumpire a carburantilor, a doua in numai cateva zile, va avea repercusiuni destul de serioase in ceea ce priveste preturile produselor de larg consum, mai ales ca aproprierea sarbatorilor de iarna a adus deja primele scumpiri, in special la produsele alimentare. (M.A.)
Dupa ce SNP Petrom a scumpit, in urma cu cateva zile, pretul carburantilor, in medie cu 200 - 300 de lei, in aceasta perioada se prefigureaza o noua scumpire. Aceasta modificare este necesara, potrivit conducerii Petrom, deoarece devalorizarea leului in raport cu moneda unica europeana a influentat nivelul accizelor la carburanti. Chiar daca Petrom a afirmat ca are pierderi uriase, datorita devalorizarii monedei nationale, ministrul industriei si comertului, Radu Berceanu, a declarat ca nu se vor scumpi carburantii decat daca ministerul i