Ingrediente: 1.500 kg cartofi, 250 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri de untura, 3 linguri faina, 1 ceasca smantana, 3 oua, 25 g pesmet, sare, piper.
Fierbeti cartofii in coaja, raciti-i , curatati-i si taiati-i felii subtiri. Separat, caliti ceapa cu faina si cu feliile de ciuperci, combinandu-le cu cartofii. Adaugati verdeata, sarea si piperul, ungeti cu untura (unt sau ulei), presarati pesmetul si turnati smantana. Inainte de a gratina la cuptor, mai presarati putin pesmet deasupra. Serviti cartofii calzi cu smantana sau sos de rosii.
Ingrediente: 1.500 kg cartofi, 250 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri de untura, 3 linguri faina, 1 ceasca smantana, 3 oua, 25 g pesmet, sare, piper.
Fierbeti cartofii in coaja, raciti-i , curatati-i si taiati-i felii subtiri. Separat, caliti ceapa cu faina si cu feliile de ciuperci, combinandu-le cu cartofii. Adaugati verdeata, sarea si piperul, ungeti cu untura (unt sau ulei), presarati pesmetul si turnati smantana. Inainte de a gratina la cuptor, mai presarati putin pesmet deasupra. Serviti cartofii calzi cu smantana sau sos de rosii.